Chirurgie Dentară
Despre Chirurgia Dentară
Tehnologii UTILIZATE
Clinica stomatologică Matdent este dotată cu echipamente și aparatură stomatologică de ultimă generație. Ce beneficii ne oferă acestea în cabinetul stomatologic? Asigură mai multă acuratețe în realizarea tratamentelor dentare, favorizează vindecarea mai rapidă a zonelor asupra cărora s-a intervenit chirurgical și cel mai important, oferă o experiență lipsită de durere.
Tipuri de intervenții chirurgicale realizate în clinică
- Extracții dentare
extracția dinților monoradiculari (cu o rădăcină) sau pluriradiculari (cu mai multe rădăcini dentare) afectați de carii profunde, imposibil de salvat;
îndepărtarea prin extracție dentară a unui rest radicular (un rest dintr-un dinte care a suferit un traumatism dentar, fractură dentară și nu mai poate fi reabilitat protetic);
extracția dentară a unui molar de minte inclus (nu a erupt din gingie), semi-inclus (a erupt parțial din gingie) sau care a erupt complet.
- Implant dentar și tipuri de intervenții de chirurgie dentară pentru tratamentele de implantologie:
inserarea unuia sau a mai multor implanturi dentare;
adiție de os sau grefă osoasă, în cazul în care pacientul a pierdut o parte din osul natural: susține inserarea unui implant dentar și redă stabilitatea noului dinte pe arcadă;
sinus lifting (ridicarea podelei sinusurilor, în cazul arcadei dentare superioare).
- Tratarea afecțiunilor parodontale (chirurgia si microchirurgia parodontala) chiuretaj subgingival în câmp închis și deschis
eliminarea pungilor și abceselor parodontale;
tratarea retractiilor gingivale.
- Intervenții de chirurgie dentară pentru corecție și estetică dentară (chirurgie plastică gingivală)
gingivectomii;
gingivoplastii.
- Ortodonție
extracția dinților în scop ortodontic pentru reușita unui tratament ortodontic, acolo unde cazul impune acest lucru, în vederea repoziționării dinților pe arcada dentară.
Suntem aici pentru a răspunde întrebărilor tale
Prioritatea noastră este salvarea dinților naturali, însă există situații clinice în care e nevoie de o extracție dentară:
dinți fracturați, luxați sau sparți;
dinți cu distrucții mari (cauzate de carii profunde);
dinți mobili din cauza parodontozei;
dinți înghesuiți sau suprapuși;
dinți supranunerari (în plus);
dinți incluși (nu erup corect pe arcadă);
dinți afectați de complicații
infecțioase severe;
dinți cu gangrene grave.
Recuperarea după extracția dentară durează în medie 7-14 zile (când se scot în funcție de complexitatea cazului, dar și de tipul interventiei, firele de sutură). Postextractional, după ce trece senzația de anestezie a buzelor, limbii și a obrajilor, poți consuma alimente moi. Tumefierea zonei este normală și trecătoare.
Dieta se poate relua dupa îndepartarea pansamentului aplicat post extracțional, dar în ziua intervenției, aceasta va fi semilichidă, la temperatura camerei. Se va evita consumul bauturilor carbo-gazoase, cât și consumul alimentelor la temperaturi extreme (foarte reci sau foarte fierbinti) și a celor dure sau tari. De asemenea, se recomandă efectuarea masticației pe hemiarcada opusă zonei postextracționale.
După extracția dentară e interzis să arunci compresa pe care trebuie să muști, mai devreme de 1 ora. Ulterior, pentru a evita hemoragia, este interzis să deranjezi cheagul de sânge din alveola formată după extracție – fie prin sucțiune, cu obiecte de igienă, cu limba sau cu degetul. Respectă tratamentul recomandat și restricțiile alimentare.
Oferim servicii de stomatologie generala, protetica dentara, chirurgie orala, implantologie, profilaxie si tratament endodontic pentru intreaga familie.
Zâmbetul tău reprezintă o investiție pentru toată viața și este foarte important ca alegerea făcută să fie cea mai potrivită pentru tine.
În curând va fi disponibilă lista de prețuri pentru departamentul Chirurgie.
Program Clinică
-
Luni - Vineri
10:00 - 20:00 -
Sâmbătă
Închis -
Duminică
Închis
Suntem aici pentru tine!
Vă rugăm să nu ezitați să contactați personalul nostru prietenos de la recepție pentru orice întrebare generală sau medicală.